Köpvillkor & Integritetspolicy​

Introduktion

Elteknik i Lund AB äger och driver denna webbshop. När du handlar från vår webbshop godkänner du dessa köpvillkor som utgör avtalet mellan dig och Elteknik i Lund AB.

Företagsinformation:

Beställning

 1. Bekräftelse: När vi mottagit din beställning skickar vi en orderbekräftelse till den e-postadress du angett. Kontrollera orderbekräftelsen och kontakta oss omedelbart vid eventuella felaktigheter.
 2. Produktinformation: Om den valda produkten är slutsåld kommer vi att informera dig och erbjuda en ersättningsprodukt eller återbetalning.
 3. Speciella omständigheter: Informera oss vid beställningen om det finns förhållanden som kan påverka installationen av laddboxen.

Betalning

 1. Priser: Alla priser på webbshoppen är inklusive moms. Orderöversikten visar det totala priset inklusive eventuella fraktkostnader.
 2. Betalsätt: Tillgängliga betalsätt visas i kassan och kan inkludera kortbetalning, Swish, delbetalning eller faktura. Faktura erbjuds direkt från Elteknik i Lund AB.
 3. Faktura: Betalning via faktura skall ske inom 10 dagar netto om inget annat avtalats. Utebliven betalning kan leda till dröjsmålsavgifter och ränta.

Leverans

 1. Fraktkostnad: Fri frakt erbjuds på alla beställningar som inkluderar installation. För enskilda produkter tillkommer fraktkostnad som framgår i kassan.
 2. Leveranstid: Leverans sker enligt den metod som anges i orderbekräftelsen. Eventuella förseningar meddelas via e-post.
 3. Mottagning: Kunden ansvarar för att alla beställda varor finns på plats vid installationsdatumet. Kontrollera din order innan installatören anländer.

Installation

 1. Auktoriserade installatörer: Alla installationer utförs av våra egna auktoriserade elektriker som följer Elsäkerhetsverkets föreskrifter.
 2. Standardinstallation: Vi utför installationen enligt offerten eller orderbekräftelsen. Arbeten utöver standardinstallationen faktureras enligt vår prislista.

Betalning och Finansiering

 1. Förskottsbetalning: Vi förbehåller oss rätten att kräva förskottsbetalning vid misstanke om bedrägeri eller vid beställningar utan installation.
 2. Delbetalning: Vi erbjuder delbetalning i samarbete med Resurs Bank, med möjlighet till räntefri delbetalning upp till 12 månader. En kreditupplysning görs vid ansökan om delbetalning.

Grön teknik-avdrag och ROT-avdrag

 1. Grön teknik-avdrag: Vi ansöker om skattereduktion för grön teknik direkt från Skatteverket. Du faktureras endast för halva kostnaden av de godkända tjänsterna upp till 100 000 SEK.
 2. ROT-avdrag: För övriga el-arbeten kan du ansöka om ROT-avdrag. Du är ansvarig för att kontrollera dina rättigheter till dessa avdrag.

Ångerrätt och Returer

 1. Ångerrätt: Enligt distansavtalslagen har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från att du mottagit din beställning. Meddela oss skriftligt via e-post för att utnyttja ångerrätten.
 2. Returvillkor: Returnerade varor ska vara i originalskick och originalförpackning. Vi tar ut en returavgift på 300 kr och förbehåller oss rätten att göra ett prisavdrag upp till 20% om varorna inte returneras i originalskick.

Garanti

Vi lämnar minst 2 års garanti på alla laddboxar samt installationsarbetet. Om det uppstår fel som inte beror på användning eller befintlig elutrustning, står vi för kostnader för teknisk undersökning, reparationer och ersättningsprodukter.

Ansvarsförsäkring

Elteknik i Lund AB har en ansvarsförsäkring som uppgår till 200 prisbasbelopp och gäller för både privat- och företagskunder.

Force Majeure

Vi är befriade från att fullgöra våra förpliktelser vid händelse av krig, terrorism, brand, översvämning, myndighets åtgärd eller andra liknande händelser utanför vår kontroll.

Kontakt och Support

För frågor, support eller reklamationer, kontakta oss via e-post: kontakt@elteknikilund.se.

Tack för att du handlar hos Elteknik i Lund AB!

Integritetspolicy​

Elteknik i Lund AB  är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter som beskrivs i denna integritetspolicy. I denna integritetspolicy förklarar vi vilken typ av personuppgifter vi lagrar och hur vi behandlar dem. Denna integritetspolicy gäller för: www.elteknikilund.se

Personuppgifter som vi samlar in och behandlar

Vi behandlar följande kategorier av personuppgifter:

 • Grundläggande information: namn, födelsedatum
 • Kontaktinformation: adress, telefonnummer, e-postadress
 • Konto- och profilinformation: inställningar, preferenser
 • Betalningsinformation: Transaktionsinformation, betalningsmedel
 • Kundhistorik och kundengagemang: beställnings- och leveransinformation, kundvagnsrörelser, rabattkoder, lojalitetsprograminformation,
 • Aktiva produkter och avtal samt produkter och tjänster som du tidigare har haft, hur mycket och hur ofta de används, status för produkter/tjänster,
 • Kundaktivitet: läs- och handlingshistorik från appen, webbplatser eller elektronisk kommunikation vi skickar ut. Samt teknisk information om enheterna du använder.

Personuppgifterna samlas vanligtvis in direkt från dig eller genereras i samband med att du använder våra tjänster och produkter. När vi hämtar personuppgifter från andra källor, hämtar vi personuppgifter från följande källor:

Hur vi använder personuppgifter

Leverans av tjänst/avtal

Vi använder dina personuppgifter för att uppfylla våra avtal med dig, det vill säga när du har beställt en produkt eller tjänst från oss. Det rättsliga grunden för att behandla personuppgifter för detta ändamål är att behandlingen är nödvändig för att uppfylla ett avtal med dig.

Hantering av kundrelationer

Vi använder dina personuppgifter för att hantera vår kundrelation med dig. Det kan till exempel handla om kundtjänst, hantering av klagomål och felsökning gällande ditt konto. Den rättsliga grunden för att behandla personuppgifter för detta ändamål är att behandlingen är nödvändig för att uppfylla ett avtal med dig.

Analys, affärsutveckling och förbättring av tjänster

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra våra tjänster och produkter. En stor del av detta arbete innebär att analysera olika former av personuppgifter, till exempel kundaktivitet, kundhistorik och konto- och profilinformation. Den rättsliga grunden för att behandla personuppgifter för detta ändamål är vårt berättigade intresse.

Anpassad användarupplevelse

Vi anpassar användarupplevelsen och kommunikationen till din kundrelation och vi använder personuppgifter för detta ändamål. Den rättsliga grunden för att behandla personuppgifter för detta ändamål är vårt berättigade intresse.

Försäljning och marknadsföring

Vi använder personuppgifter i samband med försäljning och marknadsföring av våra produkter och tjänster, till exempel genom att du får e-post från oss. Den rättsliga grunden för att behandla personuppgifter för detta ändamål är vårt berättigade intresse. Du har möjlighet att reservera dig från delar av denna behandling genom att till exempel reservera dig från att få e-post från oss. Utöver detta kan vi också be dig om samtycke att använda dina personuppgifter för så kallad profilering, där vi drar slutsatser om dina intressen och behov utifrån dina personuppgifter. Syftet med profileringen är att vår marknadsföring ska bli mer relevant.

Systemövervakning, felsökning m.m.

Vi övervakar våra system för fel och problem. En del av dessa processer innebär lagring och behandling av personuppgifter. Den rättsliga grunden för att behandla personuppgifter för detta ändamål är vårt berättigade intresse.

Säkerhet, avslöjande av bedrägeri och kriminell verksamhet

Vi behandlar personuppgifter i vårt arbete med att skydda våra användare och oss själva mot bedrägeri, missbruk och kriminell verksamhet. Den rättsliga grunden

Följa rättsliga åtaganden

I vissa fall är vi skyldiga att behandla personuppgifter av hänsyn till andra rättsliga åtaganden. Ett exempel på detta är information som är kopplad till försäljning, som vi är skyldiga att bokföra och spara enligt bokföringslagen. Det rättsliga grunden för att behandla personuppgifter för detta ändamål är att behandlingen är nödvändig för att uppfylla ett rättsligt åtagande som åligger oss.

Dina rättigheter

Om du vill utöva någon av dina rättigheter, kontakta oss på kontakt@elteknikilund.se

Rätt till insyn i egna uppgifter

Du kan begära en kopia av alla uppgifter vi behandlar om dig. Kontakta e-postadressen ovan för att utnyttja din insynsrätt.

Rätt till rättelse av personuppgifter

Du har rätt att begära att vi rättar eller kompletterar uppgifter som är felaktiga eller vilseledande.

Rätt till radering av personuppgifter

Du har rätt att få dina personuppgifter raderade utan dröjsmål. Du kan när som helst begära att vi raderar uppgifter om dig själv. Men notera att information som vi är skyldiga att behålla av hänsyn till andra rättsliga åtaganden (som till exempel bokföringslagen) inte kommer att raderas.

Begränsning av behandling av personuppgifter

I vissa situationer kan du också begära att vi begränsar behandlingen av uppgifter om dig. Du gör detta genom att administrera samtycken eller reservationer i våra lösningar.

Protestera mot behandling av personuppgifter

Om vi behandlar uppgifter om dig med grund i våra uppgifter eller på grundval av en intresseavvägning har du rätt att protestera mot vår behandling av uppgifter om dig. Du gör detta genom att administrera samtycken eller reservationer i våra lösningar.

Dataportabilitet

Du har rätt att få ut dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format. Kontakta e-postadressen ovan för att få ut dina personuppgifter.

Du kan klaga på vår behandling av personuppgifter

Vi hoppas att du informerar oss om du anser att vi inte följer reglerna i personuppgiftslagen. Säg gärna till först genom den kontakten eller kanalen du redan har etablerat med oss. Du kan också klaga på vår behandling av personuppgifter. Du gör detta till Datatilsynet.

Denna integritetspolicy är baserad på en mall för integritetspolicy från gdprcontrol.se